Om oss

Vi er en gjeng som er glad i sang og moro

 

Con Vita er latin og betyr med liv! ...Og da er jo mye allerede sagt om koret vårt! Koret ble stiftet i 1981, og hadde følgelig 30 årsjubileum i 2011!

 

ConVita er et blandakor med sangere fra Øvre Romerike, nord for Oslo.

 

Vi vil gjøre ny musikk kjent og kjent musikk ny. Vi vil gi kunnskap, ferdighet og opplevelser til hver enkelt sanger, og vi vil overraske vårt publikum.

 

Vi i ConVita liker godt varierte utfordringer, og har f.eks. hatt spirituals, folkemusikk, visesang, kirkemusikk, populærmusikk og musikalstoff på repertoaret opp gjennom årene. I vår var det opera for første gang.

ConVita

-mer enn bare sang

ANNONSEN LØD

 

Kvinner og menn i Nannestad.

De som fører denne penn

er en liten flokk med menn.

Vi vil danne blanda kor.

Menn uten kvinner er som frakk uten for.

Vi vil spre sangerglede.

Olav Nicolaisen vil oss lede.

Er du kvinne eller mann,

ring så fort du kan!

Con Vita`s historie gjennom 35 år

FOR TIDEN UNDER UTARBEIDELSE

1983

- 21 - 23. januar, korets første seminarhelg på Båstø gjestgiveri.

September samme år ble det nytt seminar, samme sted.

Det ble starten på de årlige seminarene i september.

- 4. juni arrangerte sangerstevne i Romerike Sangerlag for 1. gang.

1981

- 20. januar - Første øvelse

- Dirigent - Olav Nicolaisen.

Stiftet etter initiativ av de siste medlemmene i Nannestad mannskor.

- 1. mai - korets første opptredern ved arrangement på Nannestad sykehjem.

- August - Ny dirigent, Åse Jødal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva har vi gjort de siste årene?

 

Fra våren 2010 rettet vi fokus mot relativt nytt og moderne stoff - og på jubileumskonserten 10. april i 2011 var det spennende disco og popmusikk fra 70- og 80-tallet på repertoaret, akkompagnert av fullt band.

 

I september 2011 reiste vi på jubileumstur til Tallin. Vi hadde et fantastisk opphold i europas kulturhovedstad 2011, med både konsert og Flash-mob på tapetet!. På oppdrag fra International Music Council, overrasket vi handlende på shoppingsenteret Viru Keskus, og flypassasjerer på Tallinn lufthavn.

 

Høsten 2012 var det full fart! Vi hadde besøk av Kaleva, vennskapskoret vårt fra Tallinn. Det var veldig hyggelig! De to korene gjennomførte to konserter sammen siste helga i september.

 

I desember samarbeidet vi med håndklokke-ensembelet Markusklokker. De har base i Markuskirken i Oslo. Vi hadde to vellykkede adventskonserter sammen. En i Markuskirken, og en i Nannestad kirke.

 

I mars 2013 hadde vi en vakker Mari-messe i Nannestad kirke. Det ble en stemningsfull affære, med et strålende fornøyd publikum.

 

I oktober 2013 mottok ConVita læringsprisen 2013 fra Voksenopplæringsforbundet i Akershus. Prisen bekrefter kvaliteten på den opplæringen vi gir både i musikk, kultur, språk og historie.

 

Høstseminaret 2013 ble lagt til Pomaz utenfor Budapest i Ungarn. Vi hadde en strålende tur med mye sang, opplevelser og inntrykk, bl.a. besøk i operaen for å se La Traviata. Vi dro en flash-mob i foajeen før forestillingen begynte og høstet stående applaus fra operapublikummet. Vi var på spennende omvisninger, og fikk til og med oppleve et godt gammeldags slottsball.

 

I Ungarn startet innøving til konserten "Operafest" som koret holdt nå i vår (11. mai). Vi samarbeidet med to solister fra Den Norske Opera og en trio på flygel, Cello og fiolin. Det ble en fantastisk opplevelse for oss i koret - og for et fullsatt publikum i Nannestad kommunehus! Ikke annet enn godord og positive tilbakemeldinger.